Amir Ludens

Amir Husadžić a.k.a Amir Ludens još od rane mladosti sudjelovao je u raznim likovnim natječajima i obavezno osvajao nagrade u obliku čokolada i bombona, a kasnije i gramofonskih ploča.

Prvo ozbiljnije priznanje dobio je 1987. godine na Salonu Jugoslavenskog stripa u Vinkovcima.

Taj događaj ga je ohrabrio da se crtanjem počne baviti profesionalno, što je i ostvario kroz rad na crtanom filmu u Zagreb filmu.

Dolaskom rata priključio se humanitarnim organizacijama i sa klincima u izbjegličkim kampovima organizirao strip radionice.

Istodobno se aktivno uključio u rad Hrvatskog društva karikaturista.

Redovno je počeo objavljivati karikature u nizu novina i tjednika ,te sudjelovati na domaćim i međunarodnim festivalima karikature.

To mu je gotovo redovito donosilo priznanja i nagrade.

Prestankom rata njegov interes za angažiranu karikaturu polako se gubi, te nekoliko narednih godina luta kroz različite likovne stilove.

Sve dok u jednom broju magazina Benetton Colors nije slučajno ugledao sliku crvenog kamiončića sklepanog od prazih limenki koji je napravio dječak iz neke siromašne afričke zemlje.

To je ostavilo vrlo jak dojam na njega, pa je i sam počeo izrađivati slične igračke od raznog otpada.

Početkom novog stoljeća seli se u Rovinj i tamo otkriva naplavine kao idealan materijal za likovni izričaj.

Pored galerije u Rovinju mjesto za izložbu i plasman radova pronalazi na Britanskom Trgu u Zagrebu gdje je prisutan skoro svake nedjelje već 15 godina.