ARSA

by Nikolina Holjak

Oduvijek je imala veliku želju za vlastitim brendom vezanim uz umjetnost i kroz cijeli život isprobavala je razne tehnike od crtanja, kiparstva, grafičkog i modnog dizajna pa sve do dizajna tekstila.

Kako joj je uvijek bila dostupna bakina zaliha vune, rodila se ljubav prema ručnom radu, odnosno pletenju, a kasnije i makrameu.

Nije se smatrala pedantnom i strpljivom osobom dok nije krenula istraživati makrame i shvatila koliko ju opušta sama izrada.

Zbog toga je pokrenula mali brend pod imenom Arsa, kojem je glavna ideja modernizirati zaboravljenu tehniku makramea, približiti ručni rad publici, te podsjetiti na važnost prirodnih elemenata u prostoru u kojem živimo.

Od tada, ne prođe niti dan a da ne uzme špagu u ruke, bilo to uz gledanje serija, ili u ponoć kad joj pred spavanje sine neka ideja.

Kroz studiranje na Dizajnu tekstila te zbog pisanja Završnog rada na temu „Makrame“, eksperimentiranjem sa špagama različitih svojstava, došla je do svojeg zaključaka kojih se drži i dan danas prilikom izrade proizvoda.

Zbog toga prilikom proizvodnje koristi uglavnom prirodne materijale, poput pamuka i drva, što dodatno zaokružuje brend kao malu eko priču.

Još se uvijek osjeća u procesu istraživanja iako je prošlo par godina. Teži prema novim idejama i unikatnosti svakog proizvoda i svakom dizajnu daje mali dio sebe, svoje preciznosti, upornosti i ljubavi.

Studij joj omogućuje da se i dalje, kroz kolegije i izložbe specijalizira u onome što voli i neizmjerno joj je drago što će jednog dana moći reći da radi u struci.