Fox Art

by Bojan Orešić

Obavijen velom magle, mističan i samozatajan. To je Fox.

Izražavanjem kroz svoje crteže uvodi gledatelja u neke druge dimenzije, bezvremenske i očaravajuće.

Nekoliko lijepih riječi koje ga zaista dobro opisuju rekla je i gđa Dada na otvaranju njegove 3. izložbe u knjižnici Knežija :

Izložba slika i apstraktnog nakita i skulptura Bojana Orešića plod je višegodišnjeg rada.

Riječ je o odmaku od figurativnog slikarstva i klasičnog nakita, o ciklusu apstraktnih slika i nakita koji govori o potrazi slobodnog i neumornog duha za vlastitim izrazom, i to izražajnim i jakim slikarskim potezom, volumenom i bojom, što u konačnici rezultira kompozicijom jake atmosfere i likovnog sklada.

Slike, nakit i skulpture Bojana su kao i neke sfere u ljudskom životu: ne mogu se do kraja razumjeti, ali se može u njih dublje pogledati i dokučiti njihovu okosnicu, koja dopušta nadogradnju vlastitim zamišljajima.

Svaka njegov rad propituje život i svijet na njima svojstven način pa se u njima smjenjuju stanja od snažne dramatičnosti do smiraja.

Njegov rad ima svoj cilj, a to je dijalog između umjetnika i nas.

U kojem će smjeru otići taj razgovor, ovisi o promatračevoj spremnosti i otvorenosti prema novoj realnosti likovnog sklada neopterećenoj realnošću koja nas okružuje.”

Bojan a.k.a Fox voli istraživati, a najviše od svega voli se izgubiti u crtanju.

Kada se zaželi odmora, ni tada ne odmara, već vrijeme provodi u izradi skulptura, privjesaka za ključeve ili visilica za zidove.

Ne voli umjetne materijale, ljepila i plastiku, pa tako uvijek pronađe apstraktan način kako što pričvrstiti bez korištenja gore navedenog.