CraftyMagic najavljuje dolazak proljeća

CraftyMagic najavljuje dolazak proljeća

Dok neki brandovi doživljavaju kreativne blokade ili ih i dalje drži  zimski san, drugi su došli na svoje sa heklicom ili štrikaćim iglama u ruci.

Naša Nikolina Jurišić iz branda CraftyMagic sa osmijehom na licu i žutim ružama u novoj ručno rezanoj vazi najavljuje skori dolazak proljeća.

CraftyMagicOsmislila je novu kolekciju vaza kakvu do sada još nikada nije napravila, a što su novo njezine vrijedne ruke kreirale pročitajte u kratkom razgovoru sa Nikolinom.

Draga Nikolina, nova kolekcija CALLING FOR SPRING  je prva kolekcija koju nisi ručno oslikala, već su sve vaze izrađene u decoupage tehnici.

Ova tehnika se razvila u 18. stoljeću u Velikoj Britaniji i nakon toga se proširila po cijelom svijetu. Decoupage se još naziva i salvetna tehnika, zbog toga što se salvetama i raznim decoupage papirima mogu ukrašavati uporabni i ukrasni predmeti.

Kako si došla na tu ideju za kreiranje novih CraftyMagic vaza ?

 

Imala sam sreću da sam ove blagdane provela sa svojom obitelji u Slavoniji. Tako sam božićne i novogodišnje dane provela u svojoj djevojačkoj sobi.

Kako to uvijek biva prilikom svakog dolaska rodnom mjestu, pospremala sam svoju sobu i njuškala unaokolo, smijuljila se raznim uspomenama i prisjećala se školskih dana.

U jednom od ormarića pronašla sam veliki snop ukrasnih salveta koje sam sakupljala još u vrijeme osnovne škole. Dakle, radi se o salvetama koje stoje već više od 10 godina u ormariću i čekaju bolje dane.

Iskreno, u nekoliko sam navrata čak i razmišljala da ih se na neki način riješim, no bilo mi je zbilja žao to učiniti.

Vjerovala sam sve to vrijeme kako će pronaći svoju svrhu. I doista jesu. Kada sam ih ugledala, sve je bilo jasno, to je bilo to! Aha-moment!

 

Koliko ti je neobično bilo odmaknuti se od oslikavanja vaza i prebaciti se na drugu tehniku?

 

Moram priznati da mi nije bilo niti malo neobično. Uvijek se veselim novim tehnikama i volim istraživati i osmišljati neke nove dizajne.

Zapravo sam u jednome trenutku i osjetila da mi je potrebna neka promjena, i baš, kao i uvijek u životu – dođe kada ne očekuješ i savršeno pogodi tajming! 

Da li si se prvi put okušala u decoupage-u?

 

Ovo mi nije prvi puta da sam se okušala u decoupage tehnici. Nekada davno sam se okušala u njoj na nekoliko drvenih predmeta i bila sam poprilično zadovoljna rezultatom.

 

Najzabavniji dio decoupage-iranja i naj mrskiji?

 

Ne mogu reći da imam neki najmrskiji dio, iskreno. Općenito mi je zabavno okušavati se u novim stvarima (jer sam se prvi puta okušala u decoupageu na staklu) i uživam u realiziranju novih ideja koje mi padnu na pamet.

Definitivno mi je najzanimljivije promatrati sve te divne motive sa salveta i razmišljati na koji način ću ih upotrijebiti.

Jako mi je teško izdvojiti favorita. Zbilja mi je svaka vaza posebna na svoj način jer je svaka bila izazov na svoj način. Ma to je ono kao kad pitaš majku koje dijete joj je draže! Ja sam mama svim tim neobičnim vazicama. 

 

[psfw slug=”crafty-magic”]

 

U CraftyMagic -u je uvijek šareno i vedro, pa makar je vani orkansko nevrijeme i najcrniji dan, ti si tu da bojama izmamiš osmijehe na lica.

Voliš istraživati različite tehnike i ne zadržavaš se striktno na jednoj, no ipak znamo koliku ljubav gajiš prema svakoj CraftyMagic vazi, ima nešto u staklu što te baš privlači.

Nedavno si se okušala u izradi nakita od stakla. Kako si došla na tu zamisao?

 

Budući da trenutno živim na našoj prekrasnoj obali i strastveni sam šetač, nerijetko u svakodnevnim šetnjama zađem na plaže, promatram uzburkano more i uživam u tim trenutcima. I svaki puta promatram kamenčiće. Sve te oblike i predivne boje.

A onda zapazim i te sjajne dragulje, to slomljeno, razbijeno staklo i keramiku koju more tako savršeno izbrusi. Priroda je zaista čudesna! Tako sam u posljednje vrijeme u tim višesatnim šetnjama počela vrijedno sakupljati te komadiće i počela osmišljati što s njima.

Izrada nakita je za mene nešto potpuno novo, ali odlučila sam se okušati i u tome.

 

Da li u radu sa staklom uvijek sve prođe kako bi se reklo „kao po loju“ ili znaš imati nezgodnih situacija?

 

Rad sa staklom nije uvijek baš jednostavan. Zna poći kako ne treba, bude tu porezotina, nepravilnog pucanja stakla i koječega. Ali držim do toga da je i sve u praksi.

Što više boca odrežem, pronalazim si više načina na koje mogu ostvariti neku svoju zamisao. U samim početcima mi je taj dio posla bio najzahtjevniji, možda i najmrskiji. Sada samo shvaćam kako mi je bila potrebna praksa.

 

Radiš li na nečem novom što ćemo vidjeti u skoroj budućnosti?

 

Ideja mi rijetko kada ponestane. Trenutno imam nekoliko ideja u glavi. Sada ću se neko vrijeme fokusirati na  izradu nakita, a nakon toga stižu još neke vazice u veselim bojama.

Razmišljam i o skorom stvaranju dekorativnih vaza povodom Uskrsa.

Pomno si birala prekrasne cvjetne motive i zbilja me veseli CraftyMagic kao glasnik proljeća sa novom kolekcijom.

LET THE SPRING BEGIN!

vizual autor

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twelve − 4 =