Dada – Handmade by Marina

Iza brenda Dada Handmade stoji studentica modnog dizajna Marina Alajbeg, kojoj je ljubav prema heklanju i šivanju usađena već od malih nogu zahvajujući baki i prabaki.

Sami počeci heklanja i šivanja su bili u vrtičkoj dobi kada je svojim lutkicama izrađivala unikatne komade odjeće, a sve se nastavilo u tom tonu odabirom srednje škole i fakulteta.

Iz hobija su nastajali unikatni komadi koji su pljenili pažnju ostalih. Nakon sve većeg interesa za njene heklarije rodio se njezin brend  koji je dobio ime po nadimku bake Marice – Dade, koja je najzaslužnija za tu ljubav prema heklanju i šivanju.

Sama ideja da od običnog klupka može nastati bilo što iz njene mašte je krajnje inspirirajuća. Samo jedan pogled na klupko i mašta radi 100 na sat, a nakon sati i sati rada ispadne točno ono što je zamislila.

Unikatno, ručno rađeno sa puno ljubavi i strpljenja,potpuno samostalnog dizajna odnosno bez već postojećih mustri.

Materijali sa kojima se služi prilikom izrade ovise prvenstveno o kojem se predmetu radi (ruksak,torbica,kupaći kostim,haljina,topić, prsluk, šal, kapa, deka, košara…), tako da postoje proizvodi od umjetnih, miješanih i prirodnih materijala.

Marinin cilj je približiti heklane predmete i dokazati da se na starinski način izrade može dobiti predivan, unikatan i moderan komad odjeće ili modnog dodatka.

Zato istražite svijet heklicom ili prstima rađenih proizvoda, i budite posebni na totalno svoj – zapetljani način.