Kištra

by Vavra

Kištra je dizajnerska firma smještena u Zagrebu. Srž našeg poslovanja je proizvodnja interaktivnih, ručno rađenih igračaka za djecu.

Potječemo od starozagrebačke firme Igračke Vavra od koje smo zadržali ljubav prema igračkama i kvalitetnim, ručno izrađenim proizvodima.

Ono što naše igračke čini posebnima je svrsishodan dizajn koji pomaže pri usavršavanju finomotoričkih i razvoju kreativnih vještina svakog djeteta.

Vjerujemo da igra, osim što je zabavna, može biti inteligentna, poticajna te pogodna za zdravlje djeteta.

Kištru je osnovala produkt dizajnerica Viktoria Lea Vavra nakon stjecanja diplome na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, u želji za nastavkom obiteljske tradicije proizvodnje igračaka.

Gumbeki su šaroliki i modularni plišanci koji potiču kreativnost, a kroz igru pospješuju motoričke sposobnosti. Svaka igračka sastoji se od nekoliko dijelova, koji se međusobno gumbima spajaju u cjelinu, a slaganje različitih oblika pomaže u razvoju mašte i kreativnosti.

U dom dolaze nedovršeni – u dijelovima, tako da svako dijete može samo stvoriti svoju igračku. Kombinacija je bezbroj, a uvijek se mogu složiti i onako kako smo ih mi zamislili.

“Zrihtani” Gumbeki napravljeni su od materijala različitih boja i tekstura, što daje dobre podražaje za razvoj senzorne integracije. “Zvrkasti” Gumbeki napravljeni su od jednostavnih materijala u dvije boje, a čekaju da ih djeca sama dovrše crtanjem ili šivanjem.

Zmijice su zabavni plišanci za mališane i za odrasle. Svoju popularnost stekle su u dućanu Igračke Vavra, a sada se vraćaju u novom ruhu.

Male Zmijice dostupne su klasične i sa žicom, a velike klasične i sa magnetima. Zmijice sa žicom mogu se manipulirati i oblikovati po želji, a Zmijice sa magnetima imaju mogućnost otvaranja i zatvaranja usta, a mogu se i „ugristi“ za rep.