LEGaraches

Iza LEGaraches handmade sandala i nakita stoji Valentina Krajček a.k.a. Brza Ptica. Završila je grafički dizajn u Zagrebu, živi i radi u Osijeku.

Ideja za LEGaraches sandale došla je 2013. kada je pročitala članak o plemenu Tarahumara iz Meksika.

Tarahumara pleme poznato je po svojim atletskim sposobnostima maratonskog trčanja u sandalama koje izrađuju od starih automobilskih guma i kožnih vezica ili trče bosonogi.

Bila je fascinirana s plemenom Tarahumara i njihovom izdržljivošću jer u jednom danu mogu pretrčati do 100 kilometara bosi ili u minimalističkoj obući.

Odlučila je izraditi za sebe jedne sandale jer je htjela isprobati trčanje u minimalističkim sandalama.

Njen otac je u podrumu imao postolarsku radnju za popravak obuće, pa je u startu imala alate potrebne za izradu te je krenula u istraživanje od kojih materijala bi bilo najbolje izraditi sandale i načine kako ih izraditi ,a da bi zadovoljile potrebe korisnika.

Prve sandale još uvijek ima i čuva, a od ideje da sama sebi izradi sandale došla je ideja da počne izrađivati i za druge . Njen plan je bio probati pa vidjeti do kuda će se ideja razviti.

Jednom kada se klupko kreativnosti počelo odmotavati došla je i želja da proširi ponudu s još nečim posebnim.

Filozofija koju i sama živi : minimalnost, jednostavnost, prirodnost bila je prva misao vodilja za izradu nakita gdje je počela reciklirati prirodne materijale koji uključuju žireve kapice, orahe i razne druge materijale koje skuplja u prirodi.

Veliki joj je užitak raditi ono što ju veseli jer svaki par sandala, svaki komad nakita dolazi prvo iz srca pa kroz ruke i naposljetku do vas.

Brza Ptica nada se da ćete uživati u njenim rukotvorinama i da će vas veseliti isto kao što nju vesele dok ih stvara.