Leona Design

još jedna vilinska priča

Leona Nekret – Katić je kreativna praktičarka i  inovatorica.

Svojim radovima želi nas informirati, educirati i uputiti u važnost očuvanja prirode, kulturne baštine i našeg nasljeđa. Želi osvijestiti ljude da im priroda pomaže, da mi bez nje ne možemo, jer ona bez nas može opstati.

Izrada originalnog Hrvatskog suvenira za međunarodnu izložbu inovacija “Inova” bila je preteča stvaranju jedne prekrasne priče tijekom koje su Leonina djela dobila novu formu i bajkovitost.

Tako su nastale njezine Vile : Vile ljekovitog bilja i Vile legendi.

Osim što su vizualno zanimljive, one donose priču na hrvatskom i engleskom jeziku koju možete pogledati skeniranjem QR kodova pametnim uređajem ( smartphoneom ili tabletom).

Bajkovitost  suvenira potaknula ju je na izradu nakita .

Ima nekoliko kolekcija nakita koji su izgledom ili motivom u bliskoj vezi s Vilama.

Kreatorica unikatnih Vila inače je odgajatelj mentor u Dječjem Vrtiću Sesvete. Vodi Glazbeni program.

Vokalno – plesni  izričaj temelj je njenog rada i njeguje ga u dječjem razvoju . Područje njezinog posebnog interesa osim glazbe, kantautorstva i tehničkog stvaralaštva je digitalno stvaralaštvo koje implementira u svom kreativnom  stvaralaštvu i profesiji.

Majka je dvoje djece s kojima živi u neposrednom okruženju s prirodom. U slobodno vrijeme voli se opustiti  uz dokumentarne filmove.

Profesionalnim razvojem razvijala se i Leonina kreativnost, ali i otvorenost prema različitim medijima kreativnog izražavanja.

Jednostavnost, razigranost  i originalnost u izričaju temelj su njezinih radova.