Ljuljica – Mjesto gdje zabava počinje i nikada ne završava

Mjesto gdje zabava počinje i ne završava

LJULJICA

Ljuljanje smiruje i uspavljuje.

Ljuljanje pruža uzbuđenje i popravlja raspoloženje.

Ljuljanje pomaže u senzornoj integraciji, koordinaciji, vizualnoj percepciji, ravnoteži…

Ljuljanje je lako, zabavno i nema štetnih nuspojava.

Edita se pronašla u izradi ručno izrađenih ljuljački od kvalitetnih materijala, a više o svom radu otkrila nam je u novom kreativnom razgovoru.

Tko se krije iza branda Ljuljica, recite mi više o sebi?

 

Iza Ljuljice se skriva Edita – žena jednog muža, majka troje djece, kreativna duša zaljubljena u boje. Rođena, odrasla i živim u najljepšem gradu na svijetu, Zadru. Inače radim u jednoj županijskoj agenciji, a u slobodno vrijeme – šivam.

Odakle ideja za izradom slatkih potrepština za djecu? Kako je sve krenulo?

 

Kad dolaziš iz obitelji kreativaca, sve krene jako rano. Mama i tata su se bavili svim i svačim, tako da sam i ja počela uz njih. Gledajući mamu naučila sam plesti, heklati, šivati, vesti… A od tate sam dobila poduzetnički duh.

Onda sam postala mama pa se tu rodila želja da svojoj djeci izrađujem stvari vlastitim rukama. Dvoje starije djece dobivali su šalove, kape, pulovere… Najmlađa je najbolje prošla (smijeh), ona je dobila nešto jako korisno – ljuljačku.

Iza toga sam se okušala u izradi gnijezda, dekica, podloga za igru… Većina toga je u početku bila za poklon, a onda te netko nazove i kaže: „E ‘ajde mi napravi…“ Ostalo je povijest.

 

Kada ste odlučili da je ovaj kreativni put vaš poziv i odvažili se otvoriti kućnu radinost?

 

To zapravo i nije bila neka odluka. Sve je samo vodilo tome, a kućna radinost je u datom trenutku bila najpovoljnija opcija.

Od koje dobi se ljuljačke mogu koristiti?

 

Ljuljačke su prikladne za djecu od samostalnog posjedanja pa do cca20kg, a s obzirom da neka djeca s tom kilažom kreću u školu, ljuljačke se mogu koristiti više godina što ih čini jako isplativima.

 

Koliko su sigurne za korištenje?

 

Pazim da su svi materijali koje koristim kvalitetni (pamuk, antialergijsko punjenje, bukovo drvo, špaga…) kako bi djeci bilo što udobnije, s ljuljačkom se dobije uputstvo za montažu… Ali ipak, svima naglasim da se dijete nikad ne ostavlja u ljuljici samo i bez nadzora.

 

Kako se ljuljačke montiraju?

 

Uz svaku ljuljicu se dobije i set za montažu, treba vam samo netko da probuši dvije rupe na plafonu ili nekoj gredi, ali realno to možete i same.

Također se ljuljica može objesiti o neku granu, šipku za zgibove i slično.

 

Koje su dobrobiti ljuljanja za djecu?

 

Dobrobiti ima stvarno puno.

Ljuljanje smiruje i uspavljuje.

Ljuljanje pruža uzbuđenje i popravlja raspoloženje.

Ljuljanje pomaže u senzornoj integraciji, koordinaciji, vizualnoj percepciji, ravnoteži…

Ljuljanje je lako, zabavno i nema štetnih nuspojava.

Osim ljuljačka izrađujete i prekrasna gnijezda za bebice.
Kako ste došli na tu ideju?

 

Opet me motivirala jedna beba, ali ovaj put ne moja. U široj obitelji smo trebali dobiti jednu prinovu pa sam joj odlučila izraditi gnijezdo, patchwork dekicu i podlogu za igru.

Međutim, zaključila sam da gnijezdo ipak nije nešto što želim izrađivati Mislim da ima i više nego dovoljno izbora svugdje na internetu. Mislim da ću svoj asortiman proširiti u jednom drugom smjeru. Čim uhvatim malo vremena.

 

Na koje načine promovirate svoj rad i gdje se mogu kupiti vaši proizvodi?

 

Svoje proizvode promoviram na svom Instagram i Facebook profilu, a kupiti se mogu tako da mi pišete u inbox. A ako me poznate, onda može i uživo.

 

Tko vam je u cijelom kreativnom putu najveća podrška?

 

Najprije ja sama, a onda i moja obitelj.

 

Kako balansirate između posla i obiteljskog života?

 

Priznajem: teško.

Svatko traži svoj dio mame, supruge, kćeri… pa nešto mora patiti, nažalost. Ili sam ja loše organizirana (smijeh). Uglavnom najčešće pati kuća. Stalno mislim da kući nije bitno jel’ sve tip top.

Meni je bitnije vrijeme provesti s djecom i mužem. A najbitnije mi je da ovo dvoje starijih zabavljaju mlađu dok ja šivam.

facebook
instagram
Omiljeni način opuštanja?

 

Spavanje. Toga mi uvijek fali.

 

Životni moto?

 

Praksom do savršenstva tj. da se sve može naučiti kad se to želi, a vježbanjem možemo postajati samo bolji. I ne, nije bitno da to nešto zbilja bude savršeno već da uživamo u tome što postajemo bolji.

Uzor u životu, netko kome se baš divite?

 

Moram priznati da baš i nemam neke uzore u životu jer ne gledam puno što drugi rade. Meni je bitnije da ja u svojoj glavi napredujem i postajem bolja kao osoba.

Ali ipak, divim se onima koji se ne boje javnog nastupa. To mi je baš wow.

 

Poruka za kraj

 

Možda je kliše, ali samo krenite.

Prema sebi, prema onom što vam noću ne da spavati, prema onom u čemu zbilja uživate, prema onom što želite. Sve ostalo će se posložiti.

Pročitajte više iz rubrike

vizual autor

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *