Matilda's Art

Matilda’s Art

by Darija Željeznik

Darija se izradom rukotvorina počela baviti još kao djevojčica gledajući svoju majku kako hekla, veze i šije. Uživala je u svemu što je mama izradila, a majka je ni ne znajući, na taj način svoju ljubav prema rukotvorinama prenijela i na Dariju.

Svoju prvu lutku je sašila u srednjoj školi, sa samo 15 godina.

„Stvaranje prve lutke je probilo led moje kreativnosti, te sam nakon toga ,do vremena kada sam rodila moje 3. dijete ,već imala cijeli svijet lutaka svih vrsta i boja. To je bio samo moj mali svijet u kojemu sam provodila svaki slobodni trenutak. Naravno, svaki je početak težak, pa je tako bilo i meni, ali uz mnogo volje i ljubavi, kroz godine sam svoje vještine pravljenja rukotvorina, usavršila.

Amigurumi igračke su bile za mene osobito otkriće.

Sama pomisao da bi nešto što je nastalo od mojih ruku moglo uljepšati nekom djetetu djetinjstvo me iznimno veselilo i poticalo da s time nastavim do savršenstva.

Igračke koje izrađujem su od pamuka i prirodnih materijala, sigurno za igranje i spavanje s djetetom.

Također, u isto vrijeme, bavim se i izradom torbi te i pravljenjem tatting nakita. Tatting je najbolje opisati kao vrstu čipke koja daje lagani i jednostavno elegantni nakit, a za torbe mi je omiljeni materijal jeans (traper).

Vezenje je bio još jedan izazov koji sam s vremenom svladala i naučila, te tu vještinu često koristim u svojim radovima.

Ručni rad je moja dugogodišnja najdraža okupacije i beskrajno sam sretna što sam tih davnih dana krenula tim putem.

Nekada sam sanjala o tome da će moj rad, trud i vještine jednoga dana biti prepoznate i to se konačno obistinilo.