Mladena Crochet

Iza brenda Mladena Crochet stoji super mama Mladena Mijanović, koja nam dolazi iz lijepog  malog Drniša u Dalmaciji.

U vrijeme kada je  išla u školu, postojao je predmet domaćinstvo.

Djeca su na to školskom satu učila neke osnove kao što je zašiti gumb na odjeću, napraviti palačinke, prepoznati razliku između pamuka i vune, uglavnom domaćinstvo kao predmet u školi bio je više nego dobrodošao.

Mladeni je najdraži dio predmeta bio izrada ručnih radova. Pletenje, kukičanje, vezenje, izrada tapiserija, sve joj se sviđalo, ali kukica ju je posebno očarala.

Kod kuće je imala najboljeg učitelja, majstoricu ručnih radova, svoju majku! Što god je zamislila, majka je znala izraditi. Izrađivala je stolnjake, prekrivače, vezla plahte, a ispleteni džemperi grijali su Mladenu kad je zapuhala Drniška bura.

Odrastajući u tom mnoštvu majčinih prekrasnih rukotvorina pomalo je  počela i sama izrađivati jednostavnije  stvarčice.

Kako je učila osnove u školi, majka joj je kod kuće sve više pomagala te joj svoje znanje prenijela u praksi. Uz mnogo truda, očicu po očicu, Mladena danas izrađuje prekrasnoće u raznim bojama od mekane vunice.

Kukičanje je njeno sredstvo za odlazak  u svijet mašte. Sheme ne planira unaprijed, one ovise o njezinom trenutnom raspoloženju.

Kockice, ponekad krugovi koje spaja u veseli dječji prekrivač, a nekad samo niže redove i prugice do konačnog rezultata.

Uglavnom izrađuje stvari za najmlađe i najslađe bebice, meke i tople, šarene dekice.

Neke su manjih dimenzija, taman da pokriju bebu u auto sjedalici ili nosiljci i,a one veće možete koristiti za krevetić i do prvih nekoliko djetetovih godina. Kasnije kroz život kada dijete naraste i preraste dekicu ostaje kao lijepa unikatna uspomena na bezbrižne dane i izvrstan prekrivač za večernje gledanje filmova.

Mladena brine o kvaliteti dekica koje izrađuje. Sve su izrađene od materijala koji njeguju i vole bebinu kožu:

  • pamuk 100% -norveškog proizvođača Drops – idealno za bebe ,diše i ne bocka kožu
  • mješavina  vune i akrila – mekane i pahuljaste na dodir
  • reciklirani pamuk – voli i sama ponešto reciklirati

Nedavno je  otkrila i  jedan novi materijal za rad, Zpaghetti, pamučne trake za pletenje i heklanje. Pogodne su za izradu najraznovrsnijih komada; tepiha za bebe, košarica i slično. Pomalo radi košarice, a za svoju djecu je napravila praktične okrugle pamučne tepihe za igranje.

Dok njena velika i mala djeca odrastaju  i žure u svijet odraslih, ona se vraća u vrijeme kada su bili zaigrani i veseli mali ljudi.

Tako je nastao brend Mladena-Crochet.