NakitARTnicA

by: Sandra Miklić

Mala radionica urbanog i dizajnerskog art nakita vječno zaigrane djevojčice Bindu, po hrvatski Sandra.

Nakitarstvo i izrada unikatnih primjeraka počeli su još u osnovnjaku sa zabavnim i šarenim ”nakitom” od tjestenine.

Poznata izreka ” hranom se NE igra ” nije baš bila shvaćena ozbiljno , a veselju nije bilo kraja kad je prvu takvu ”tjestenina ogrlicu ” uspješno trampala za 5 iz geografije.

Njezino ”nazovi odrastanje” počinje interesom za yogu kojom se bavi od 13. godine, reikijem i naravno povezano sa svim time – svijetom kristala i poludragog kamenja.

Nakon prvog, dosta ranog i samostalnog puta u Indiju otkriva čarolije Jaipura i indijskih sajmova sa fantastično obrađenim  poludragim kamenjem, srdačnim prodavačima i dobrom vibrom.

Naravno, to je bilo doba kada Bindu kupuje svoje prve kile kamenja spremna na rizik da će se zbog težine kofera u RH vraćati vlakom, a ne avionom.

Povratkom u ZG uz Pravni faks upisuje i dizajn na TTFu , paralelno sa time postaje i asistent svjetski poprilično poznate Joga škole i – SHOW GOES ON!

Bindu ne vjeruje u slučajnosti, pa tako sasvim ” neslučajno” joga i kristali istinski postaju njezin put.

Na tom Putu susreće i počinje suradnju s ”Grupom 69”, najstarijom umjetničkom grupom bivše Yuge, pa se lakoćom hvata u mrežu ljubitelja koralja i bisera.

Danas, već više od 15 godina živi i radi kao freelancer,dizajner i yoga instruktor.

Vodi vlastiti yoga studio na Trešnjevci, surađuje sa malim privatnim galerijama i hotelima na Jadranu, organizira ljetne ”putujuće izložbe” od Istre do Dubrovnika.

Često putuje po međunarodnim Art buvljacima, a lani je započela i volonterski projekt sa učeničkim domovima gdje su srednjoškolke imale mogućnost naučiti osnove izrade nakita i prepoznati snagu kreativnosti u sebi.

Svako ima svoju slabu točku, pa tako njezino srce posebno zatreperi u društvu lemilice, brusilice, kliješta i poludragog kamenja.

Materijali koje odabire za rad se prošireno sažeo na poludrago kamenje, sirov koralj i japanske šarolike vrste bisera, te usklađuje privatno i poslovno pa sa guštom po sve kao mala vrana putuje od Fierre u Milanu do Srcu joj drage Indije.

Iz svega rečenog, mislim da je jasno da kreativni izričaj ne povezuje sa odrastanjem, već povezuje Život sa krativom, zabavom, veseljem i konstantnim učenjem.