Mi smo mali, ali smo veliki, odnosno, hoćemo reći, nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali.

o nama - handmade
Ivan Noa Creative Design crew
Kontak

U.M.U. UMUdruga Mladih Umjetnika UM
U.M.U. UM
Hrvatskog Proljeća 40,
10040 Zagreb – Dubrava
OIB: 97225883887
e-mail: info@handmade.com.hr
tel +385 91 112 6663

Pozdrav, Šapa… 🙂

Mi smo Udruga Mladih Umjetnika “UM”, otkačena zajednica koji voli kreativan rad i podržava kreativce u njihovom stvaralaštvu.

Handmade smo osmislili iz ljubavi prema stvaranju i zajedništvu.

Udruga Mladih Umjetnika UM, skraćenog imena U.M.U. UM, osnovana je u rujnu 2014 god.

Uspješno se prezentiramo po sajmovima u Hrvatskoj gdje ostvarujemo odlične rezultate te stječemo brojna poznanstva sa inovativnim ljudima.

I sami smo sudjelovali u organizaciji manjih sajmova i izložbi, no krajnja ideja i cilj je predstaviti kreativan rad na višoj kulturnoj razini.

Kreatori smo platforme handmade.com.hr preko koje trenutno zastupamo više od 30 hrvatskih brendova, a svakim danom brojka se povečava.

Cilj Udruge je promocija izvornog hrvatskog proizvoda kroz platformu handmade.com.hr koji čine vrijedne ruke naših članova.
Projekt Handmade smo pokrenuli iz ljubavi prema stvaranju i zajedništvu.

Činjenica je da u Hrvatskoj nedostaje podrška ili platforma koja bi omogućila kreativnim dušama da se istaknu, stoga je ovaj projekt više nego potreban za razvoj i promociju ručnog rada.
Ujedno ovom inicijativom podižemo svijest društva ukazujući im da je proizvod napravljen rukama pun ljubavi i pozitivne energije te da njegovom kupnjom podržavaju obitelj a ne korporaciju.

 

Bili smo “mali” a sada postajemo “veliki”

 

22. srpnja 2018.  Udruga Mladih Umjetnika “UM” organizira sajam u Art Parku pod nazivom “KUSZ” ( Kreativci u Srcu Zagreba) koji je zabilježio veću posjećenost nego što parametri na društvenim mrežama govore.

U posljednjih godinu dana održavalo se malo sajmova i festivala takve tematike, stoga smo sami krenuli u istraživanje lokacija idealnih za održavanje sajmova i izložbi.

Jednu od prvih prodajnih izložba pod nazivom HANDMADE Crafts Pop Up Exhibition uspjeli smo organizirati u suradnji s kreativnim timom iz Radione 69 u Ilici 69.

2018 i 2019 .godine održavali smo „Sajam Rukotvorina“ u Indijskom Kulturnom Centru gdje su naši izlagači prezentirali svoje radove javnosti.

Postali su zapaženiji zbog odličnog odaziva posjetitelja, podrške elektroničkih medija poput “Time Out” portala, “Kupujmo Hrvatsko” društvene organizacije i “Sensa” magazina.

 

Posjetitelji su prisustvovali na brojnim likovnim i edukativnim radionicama u sklopu sajmova.

 

16 i 17.03.2019. sudjelovali smo na Konferenciji i sajmu za roditelje u Westin hotelu nakon kojeg su nas prepoznali utjecajni mediji – HRT (DOBAR DAN HRVATSKA) i SHE.hr.

Nakon skupljenog iskustva u izlaganju na različitim sajmovima diljem Hrvatske te u samoj organizaciji istih, rasli smo kao zajednica i ono najvažnije, slušali potrebe članova, suradnika i izlagača.

Veselimo se što će kroz portal HANDMADE.COM.HR svijetu biti prikazan sav trud uložen u divne radove naših izlagača, te ih promovirati kao vrijednost Hrvatskog ručnog rada.

Moći ćete ih upoznati kroz priče koje ćemo svakodnevno dijeliti s vama na našem blogu.

Ukoliko želite postati dio naše priče, slobodno nam se javite.