Black & White World – Plant Hanger

Renart

by: Renata Habuš

Kreativnost, originalnost i djevojački snovi sinonim su za brand Renart iza kojeg stoji 50-ogodišnja Renata Habuš iz Zagreba.

Prvi susret s izradom macramea dogodio se još u osnovnoj školi kada je toliko vješto savladala tehniku da ju je učiteljica angažirala u učenju drugih učenika. S godinama praktičnog rada usavršila je svoje umjeće te krenula u izradu malih umjetničkih djela koje poklanja obitelji i prijateljima.

Kako to obično biva, život ju odnosi u drugom smjeru te uz novu obitelj i posao, konopci ostaju spremljeni duboku u ormaru. Spletom okolnosti, unazad dvije godine, odlučuje se vratiti svojoj prvoj ljubavi- macrameu.

Ovaj put intenzivno izrađuje nova djela te počinje eksperimentirati i s izradom nakita, dekorativnih visilica za zid i dreamcathera što se pokazuje iznimno uspješnim.

Inspiraciju nalazi u svemu što ju okružuje. Od drveta koji stoji samo na livadi prekrivenim snijegom, do priča iz knjiga koje čita u slobodno vrijeme.

Ako vrijeme ne provodi s obitelji i prijateljima, tada se igra novim materijalima. Drvo, metal, vuna, svila… Iz svakog materijala pokušava izvući najbolje što ono nudi.

Za kraj, Renata samo želi da u njenim radovima uživate onoliko koliko je ona uživala stvarajući ih.