ruzoprsta logoby Vesna Kučera – Terzić

Tko je Ružoprsta pletilja?

Vesna, koja je još kao djevojčica pokušavala ispreplesti travke u životinjske likove (ne baš uspješno). Djevojčica koja je čitala uz zvuke majčine šivaće mašine, one na nožni pogon.

Kasnije ju je majka na toj istoj šivaćoj mašini učila osnovama, spajanju, ravnim rubovima. Prvi pokretač. Iskreno, tadašnja Vesna nije u tome vidjela previše smisla.

Ali, voljela je učiti i, kao da je vec tada znala da će svako usvojeno znanje jednoga dana dobiti svoje mjesto, svrhu i razloge.

Vesna ima školsku prijateljicu koja nosi predivne veste i plete ih sama. Drugi pokretač. Nova vještina, nove mogućnosti.

Treći pokretač, Vesna ne želi baciti bakinu staru jastučnicu. Zašto baciti nešto u čemu vidiš savršeno dobru, a posebnu torbu?

Vesna studira. Nosi svoju drugačiju, etno torbu. Otkriva ljepotu riječi i slika koje one stvaraju.

Stoga izraz ‘ružoprsta zora’ iz stihova koje prevodi ne predstavlja samo nanizana slova, već se pretače u boje, oblike i dimenzije.

Rubikova kocka se pomalo slaže..

Slijede godine šarolikog, usputnog stvaranja: šarene hlače,suknjice i veste za Vesninu djevojčicu, preširoke veste, haljine, šalovi .. bilo što, samo da bi se isprobale nove drvene igle, novi bod, iskoristili ostaci vune ili tkanine.

Last, but not least. Zora(n) the Pokretač. Slični, a različiti, savršene nadopune. Želimo stvarati.

Zajedno, svatko radeći ono u čemu je najbolji. Tako rastemo. I tako nastaje The torba iliti torba od gramofonskih ploča. Ploče koje su nekada bile važan dio naših života, a sad su odbačene, na ovaj način dobivaju novi život, novu priliku.

A mi zadovoljstvo stvaranja i ljepote.

Kocka je složena. I bačena.

Ružoprsta zora svojim ružičastim prstima pro/e/lijeva boje i oslikava jutarnje nebo te navješta novi dan.

A Ružoprsta pletilja plete i šije, pokušavajući vam uljepšati dan svojim bojama i oblicima, a istovremeno olakšati život našoj zelenoj Gei.

Enjoy yourself!

[psfw slug="ruzoprsta-pletilja"]