Septem Rosae

Septem Rosae

by Tea & Sara

Septem Rosae je naša radionica snova. Svakom komadu kojeg izradimo pridajemo mnogo pažnje, promišljanja i ljubavi.

Od početne ideje, ilustracija, izrade linoreza, tiska i veza, sve što radimo naših je ruku djelo. Uronite u naš svijet.

Jedan od najstarijih oblika prenošenja znanja jest usmena predaja. Legende, mitovi i bajke dio su svake civilizacije i individualca. Moglo bi se čak i reći da su utkani u naša genetska sjećanja.

Naši preci, kroz simboliku, su učili o životu, te prenosili saznanja kroz koljena.

Prvi zapisi, tih priča, bili su likovni.

Od pećinskih crteža koji prikazuju prizore lova i svakodnevnice pračovjeka, preko plemenskih totema iz kojih je naposljetku nastalo i prvo pismo, zatim i zapisi, koji su nam omogućili da obranimo stečeno znanje od zaborava.

Mi, kao i naši preci, koristimo simbole u svakodnevnom životu, počesto potpuno ne svjesni njih. Možda je vrijeme da se počnemo osvještavati.

Naša umjetnička vizija jest reanimirati i približiti simbolički jezik natrag u civilizacijsku svakodnevnicu kroz novo ruho. Inspiraciju izvučenu iz slavenskih mitova i tradicija miješamo sa simbolima pop kulture u kojoj smo odrasli, te na takav način približavamo Vama, a i sebi naše korijene i usnulu kulturu slavenskih naroda, usput stvarajući nešto sasvim novo.

Gajimo veliku ljubav prema dizajnu i izradi tekstilne primijenjene umjetnosti i trudimo se da svaki komad koji izađe iz naše male tvornice nosivih priča, osim kvalitete izrade, podastre pred Vas i svoju malu zanimljivu simboliku.