Shobain Lingerie – Zavodljivo i nježno

“Nastojim u svakom trenutku zadržati u sebi potrebu za igrom i djetinjom radoznalošću.

Bez obzira što vrijeme ne stoji.”

SHOBAIN LINGERIE

Pamuk?

Čipka?

Svila?

Pastelne ili jarke boje?

Izbor je tvoj.

Lako za reći, no ne i učiniti. Zar ne?

Osobno mi je uvijek bilo nevjerojatno teško pronaći donje rublje koje bi zadovoljilo sve moje kriterije.

Ako lijepo izgleda, udobnost mu obično nije jača strana.

Ako je udobno, ružnije je od rublja moje babe.

Što da biram?

Ili stezanje, znojenje i posvemašnja nelagoda, pa čak i ozljede ispod grudi ili istinski udoban primjerak, ali da ga nosim samo za po doma. I to u vrijeme mjesečnice. Da ga ni suprug ne vidi.   

Nekada je dobro i odustati, jer tada dopuštaš da ono što si tražila, pronađe tebe.

Shvatiš da mogućnost izbora nije samo lijepa, odavno istrošena fraza, mit, legenda niti bajka.

Da doista imaš što izabrati! 

Hrvatski brend Shobain Lingerie osvojio me na prvi dodir.

Laura Roman dizajnira predivno, efektno, izazovno donje rublje koje i ne osjećam na svojoj koži.  

Napokon.

Ženstvena, senzualna i moderna kolekcija savršeno je utjelovila duh njezina brenda koji je nastao iz kriterija istovjetnih mojima. Samo što se ona prihvatila šivanja, a ja sam strpljivo – čekala.

Laura, tvoj brend posve je novo ime na tržištu. Mnoge oduševljavaš preciznošću i izborom tkanine. Savršeno si pogodila na što žena sve pomisli kad pomisli na donje rublje. To, mnoge od nas znaju, i nije tako čest slučaj.  

 

Kreiranje donjeg rublja zaista je izazovan posao, a želja za stvaranjem istog u meni se rodila nakon što me žica od grudnjaka napala po tisuću i prvi put.

Tada sam shvatila da grudnjak ne bi trebao biti neprijatelj i neudoban kavez koji će me bockati i smetati mi, već pravi prijatelj koji će mi pružiti stvarnu potporu tamo gdje mi je potrebna.

Nisam nikada mogla ni sanjati da ću se baviti ovim poslom, ali potreba je stvorila priliku. Malo po malo, zaljubila sam se 

u dizajniranje donjeg rublja i shvatila da je krajnje vrijeme da i ostatku ženskog svijeta podijelim svoja dizajnerska rješenja.

 

Kada si prvi put glasno izgovorila “to je to”? Želim dizajnirati donje rublje.

 

U razgovoru s prijateljicama i članicama obitelji, primijetila sam da se većina žena susreće sa sličnim problemima. Često su me vodile sa sobom u shoping je im je trebala moja pomoć pri odabiru grudnjaka.

Zapanjujuća je činjenica koliko žena zapravo ne zna odabrati pravi grudnjak za svoja prsa, a još ih manje zna koliko štete po zdravlje grudi može donijeti pogrešan izbor. Grudi mnogih žena tijekom cijelog dana su u potpuno nepravilnom položaju. Ili su bez zraka ili su isuviše pritisnute, ili su pak potpuno bez podrške. Grudnjak koji pritišće našu dojku, presavija je ili joj ne da da diše, nije dobar grudnjak.

Često viđam pripadnice ljepšeg spola kojima grudi kipte iz košarica.

Ne, to nije izazovno.

Osim što nije ni estetski prihvatljivo, vrlo je  štetno na taj način postupati s grudima.   Jednako  je i s grudima koje bez potpore vode svoj zaseban život u košarici. To su manje grudi od kojih do košarice postoji značajan zrakoprazni prostor, a zrak nije potpora. Grudnjake ne nosimo samo stoga da nam se bradavice ne naziru ispod haljine. Nosimo ga stoga jer  pravilno odabran grudnjak štiti naše grudi, čini ih lijepima, ali i zdravima. 

Jesi li zadovoljna plasmanom svog brenda? Kako je biti dizajnerica donjeg rublja u Hrvatskoj?

 

Prepreka nije malo, ali one su sastavni dio poduzetničkog života. Ulazak u ovaj svijet zahtijevao je, i svakodnevno zahtijeva, neprestano učenje i prilagođavanje, ali to je posve prirodan ritam stvaranja kojeg u potpunosti prihvaćam.

 

Koje korake do svog cilja pamtiš kao najzahtjevnije? 

 

Nedostatak informacija može baš jako zaboljeti.

Najviše sam vremena uložila u potragu za pravim metodama pattern draftinga. Krojevi donjeg rublja i nisu nešto što nalazite na svakom koraku.  

Potom je uslijedio proces vrlo konciznog testiranja svakog kroja, i na kraju njegovo prilagođavanje različitim veličinama.

Istraživanje i potraga za odgovarajućim materijalom bilo je hm…hajde, lijepo ću to reći, vrlo “uzbudljivo” haha putovanje. Ispostavilo se da je na domaćem tržištu najčešće nemoguće pronaći materijale koji su meni trebali za izradu rublja.

 

Tko ti pomaže?

 

Sve radim sama. Izmjenjujem uloge po potrebama na koje mi u datom trenutku ukaže moj poduzetnički put.

Kako misliš – sama?

 

Od izrade kroja, njegovog gradiranja, testiranja, šivanja, fotografiranja proizvoda, obrade fotografija, marketinga, administracije – tu sam za sve! Koliko god da je zahtjevno na sebe preuzeti cijeli niz uloga, utoliko je i cijeli proces dinamičniji. Na svoj brend gledam kaon a svoje dijete. Predajem mu se pažljivo, s puno strpljenja I ljubavi.

Kupci to uvijek prepoznaju.

 

Znaš li da od 2022. godine naša Handmade platforma pomaže svojim dizajnerima u mnogima od  područja koja  si nabrojala?

 

To su zbilja sjajne vijesti. Bilo bi spasonosno živjeti isključivo za dizajniranje.

 

Povedi nas u svoj dizajnerski atelje. Što se tamo sve događa prije no što ugledamo i kupimo tvoj proizvod?

 

Moj stvaralački proces vođen je prvenstveno materijalima. Različiti materijali imaju različita svojstva, a njih je pametno uzeti u obzir kod dizajna.

Ponekad samo u miru i tišini promatram čipku. Tad ideje, jedna za drugom naviru same po sebi. Te prve ideje skiciram brzo i neuredno (da ne pobjegnu) ha ha, a potom si dam dovoljno vremena za svaki pojedini detaljčić  o kojemu i ovisi uspjeh dizajna.    

Svaki novi komad obavezno moram i testirati jer nešto što ima smisla na papiru možda neće imati na tijelu.

Kako dolaziš do materijala za rad?

 

Materijale nabavljam od raznih dobavljača. Neke iz

Hrvatske, ali najviše iz inozemstva.

Kvaliteta materijala je presudna. Zbog toga mi se isplati i duže pričekati na pošiljku.

 

Kako naručiti idealan grudnjak ?

 

Da! Ovo je iznimno važno pitanje.

Budući da radim prema narudžbama svojih klijentica, presudno je da se pravilno izmjere.

Upute o pravilnom mjerenju također se nalaze na mojoj web stranici.

U slučaju bilo kakvih nedoumica, uvijek je moguće i izravno me kontaktirati ili mi poslati mjere, kako bih mogla pomoći u odabiru odgovarajuće veličine.

Mnogi proizvodi na stranici imaju i opcije za prilagođavanje dizajna, pa je moguće birati i položaj naramenica, ali i boju i vrstu materijala kao i bilo što drugo. Moj je posao da želje kupaca pretvorim u stvarnost.

Gdje možemo kupiti tvoje kreacije?

 

Radim isključivo po narudžbi, a moje radove možete kupiti na web stranici: www.shobain.com

facebook
instagram
Naručuju li tvoje dizajnerske komade češće žene iz Hrvatske ili inozemstva?

 

Obzirom da sam tijekom godina živjela i studirala u brojnim krajevima svijeta, imala sam sreće upoznati puno ljudi  kojima mi nije bilo teško u samom startu predstaviti moj brend.  Istina koja oduševljava jest da primam narudžbe iz cijelog svijeta. Potražnja sa svih strana iznimno me raduje.

Ljubav , podrška i suosjećanje prema vlastitom tijelu,  ono je na što svojim brendom želim skrenuti pozornost svakoj ženi.

 

Na koje načine dolaziš do novih ideja?

 

Inspiracija najčešće dolazi onda kada ju ne forsiram. Često mi se dogodi da  nova ideja dođe upravo kada se posvetim nekom posve  desetom zadatku. Kreativcu nije teško doći do inspiracije. Vjerojatno kao i mnogim drugim dizajnerima, i meni inspiracija može biti gotovo sve što me okružuje. Arhitektura, priroda, umjetnost, dobra knjiga, situacije, životi, odnosi, osjećaji…

 

Gotovo da je opipljiva ljubav koju djeliš prema stvaranju novih kreacija. Imaš li vremena za išta drugo?

 

Već nekoliko godina imam blog www.lavieshobaine.com putem kojeg dijelim svoje bez glutenske recepte za svaku priliku.

Također, upravo sam upisala sedmi semestar kineskog jezika pri Konfucijevom institutu i zbilja sam jako sretna što imam priliku nastaviti istraživanje tog zahtjevnog, ali nevjerojatno  zanimljivog jezika.

Dugi niz godina bavim se i fotografijom. To mi je jako korisno zbog mog brenda. Svoju poslovnu ponudu planiram uskoro proširiti i s portretnim boudoir fotoshootinzima.  Bit će veselo!

Životni uzor?

 

Moja mama. Ona me uvijek podržavala u svim mojim neobičnim idejama i naumima. Od samog me početka motivirala i predstavlja nezamjenjiv oslonac u mom životu.

 

Omiljeni načini opuštanja?

 

Dobra knjiga i šalica vrućeg čaja.

 

Životni moto?

 

Nemam neki veliki filozofski moto kojim se vodim u životu, ali nastojim u svakom trenutku zadržati u sebi potrebu za igrom i djetinjom radoznalošću. Bez obzira što vrijeme ne stoji.

 

Poruka za kraj?

 

Hvala vam na čitanju!

Donje rublje shvatite ozbiljno.

Važno je koliko i četkica za zube ili cipela.

Nemamo svi iste zube. Upravo zbog te činjenice postoje i različiti modeli četkica u trgovinama. Dok će neke od nas odabirati samo soft, one druge se, zbog prirode svog zubala, ne usude ni pomisliti na tu varijantu.

Ne možemo hodati u dva broja manjim ili većim cipelama. Trebale bismo prestati misliti da je našim grudima uredu što ih odijevamo u neodgovarajuće košarice.

Pročitajte više iz rubrike

vizual autor

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × 5 =