Veseli Šivopis

Iza brenda Veseli Šivopis stoji Marijana Vrabec, mama i skoro već godinu dana vlasnica obrta Veseli Šivopis. Njen obrt je nastao spletom okolnosti.

Suhoparni i pomalo dosadan posao knjigovođe odlučila je zamijeniti nečim drugačijim, zabavnim i kreativnim.Ideju je realizirala Izrađivanjem interaktivnih didaktičkih slikovnica od platna, poznate pod imenom TIHA KNJIGA.

Riječ je o šarenom, malom svijetu razvojnih aktivnosti koje zabavljaju djecu. Pri tom ih i educiraju, potiču samostalnost, maštu, a naglasak je na senzo-motoričkom razvoju. Osim slikovnica, u mom opusu proizvodnje se nalaze pregače, visilice i slične igračke zasnovane na konceptu Tihe knjige.

Sve svoje proizvode izrađuje ručno i uz pomoć njene prijateljice šivaće mašine.

Kako su slikovnice uglavnom personalizirane, svaku radi posebno, razmišljajući o djetetu za kojeg radi slikovnicu i njegovim željama. Svaka slikovnica je unikat i dvije potpuno jednake ne postoje.

Za nju je Veseli šivopis ostvarenje njenih snova i ambicija. Raditi ono što voliš,srcem, nije posao, to je zadovoljstvo. Izrađivati ovakvu vrstu igračaka znači ući u svijet mašte, opustiti sva svoja čula i stvarati. I onda napravi ono najbolje.

Na kraju, kada ono što napraviš, izmami osmijeh djeteta, njenoj sreći nema kraja. Gledati ih kako se igraju s njenim slikovnicama, slušati način na koji oživljavaju likove i pri tome shvatiti kako je njihova mašta bezgranična jest ono najljepše u njenom poslu.

To je najbolja nagrada. I upravo su djeca njena najveća inspiracija.