Zeleni klik!

Zeleni klik!

Zeleni klik! je udruga osnovana u cilju unapređivanja, razvoja i podizanja kvalitete življenja, osobito u području održivog razvoja, ekologije te s primjenom na svim društvenim skupinama.

U našem su fokusu najosjetljivije društvene skupine: djeca i mladi, starije dobne skupine građana, osobe s posebnim i specifičnim potrebama te oni u životnim teškoćama.

Mi iskreno vjerujemo u to što radimo.

Mnogo toga smo pokrenuli iz čistog idealizma i vjere da možemo i trebamo mijenjati postojeće stanje… da možemo utjecati na stvaranje boljeg društva djelujući korak po korak.

Pokrenuli smo udrugu jer vjerujemo da svijet mijenjamo tako da počinjemo od vlastite promjene, naših obitelji i prijatelja i od promjena u lokalnoj zajednici.

Volimo se umrežavati i surađivati s drugim organizacijama za dobrobit zajednice. I to umrežavati se sa svima koji rade dobro za društvo i zajednicu: službenim institucijama, formalnim i neformalnim organizacijama, želimo uključiti i lokalne političke strukture, lokalnu samoupravu, pojedince – sve – da zajedno stvaramo.

Ključ je što vjerujemo u suradnju na svim razinama jer to donosi dugoročnu, ali ključnu promjenu…

RUKOVANJE ŽIVOTOM

Ponekad se nađemo na uzburkanom moru, ponekad pod udarima bure, a nekad usred razorne oluje.

Tako je i s ljudima koji žive u Prihvatilištu za beskućnike Hrvatskog crvenog križa, koji su kreirali predmete koje možete pronaći na fotografijama. Oni su spletom okolnosti postali brodolomci vlastitih života. Njihov je brodolom svjetionik svakome od nas koji nam poručuje: ‘To može biti i tvoja priča’.

Projekt ‘Rukovanje životom’ želi pružiti ruku, pomoći u potrazi dobrog smjera i rastvoriti neznanje, prosuđivanje i predrasude i podržati čovjeka u svima nama. Pomozimo im rukovati životom.

Pred vama je virtualni prodajni štand na kojemu možete kupiti predmete koji su korisnici Prihvatilišta izradili u sklopu kreativnih radionica, kao i radionica kojima se putem kreativnog recikliranja stvaraju novi predmeti veće vrijednosti.

Kupnjom proizvoda dobivate predivan predmet koji možete koristiti u svakodnevnom životu, ukrasiti njime svoj dom ili božićnu jelku, a ujedno dajete podršku korisnicima Prihvatilišta za beskućnike te im poručujete da je moguće vlastitim trudom i zalaganjem stvoriti sredstva za život i preuzeti u svoje ruke kormilo života.